Tips til skiferie i Asien

Tips til skiferie i Asien

Asien er stort, dog er der langt mellem de gode skidestinationer. Landet som de fleste drager mod er Japan ellers er det Sydkorea eller Kina. Vi vil i denne artikel holde os til Japan, da det er destinationen som de fleste danskere drager til for at stå på ski eller snowboard.

Japan er kendt for de meget store mængde snefald de får i løbet af en sæson, nogen steder kommer der op i nærheden af 20 meter sne i løbet af en sæson. De fleste danskere tager til Japan grundet offpisten, der er rigtig gode muligheder for at komme til at stå i offpisten med sne oppe omkring ørene, det fede ved offpist i Japan er at man stå i mellem træer oftest.

Kendte skidestinationer i Japan

De mere kendte skiområder i Japan er Niseko, Furano, Gala. Niseko er det mest kendte skiområde for os danskere i Japan, områder består af 4 områder, de hænger ikke sammen, men ligger ikke ret langt fra hinanden, der er super god offpist som mange af os danskere søger når vi booker skiferie til Japan. Udover det er det et område for hele familien som byder på rigtig mange begynder og medium løjper, som altså gør at man nemt kan tage børn med hertil, mens de er på skiskole, kan de voksne altså komme ud på offpist. Vi anbefaler alle at lejer offpist guider, for at man ikke kommer ud i nogle steder hvor man kommer til at skulle gå rigtig langt, eller bruge penge på at skulle hentes. Udstyret skal selvfølgelig være til det hvis man vil på offpist i Japan, ligesom alle andre steder, er der en risiko når man drager ud i offpisten.

I Niseko lander der omkring 14-15 meter i løbet af en skisæson, det er ikke det sted hvor der statistisk set lander mest, dog er 14-15 langt over hvad der lander i flere af de store europæiske skisportssteder ex. Wagrain. Der er i området dog mulighed for at leje engelske skiinstruktører som kan hjælpe en rundt i offpist områderne. Har man betalt for at komme til Japan for at stå på ski, så skal man også booke en guide.

Hvorfor rejse til Japan på skitur?

Japan er et land med kæmpe mængder sne, turen frem og tilbage er godt nok lang og i de fleste tilfælde en dyre fornøjelse end en tur til alperne i bil. Japan er dog også anderledes i forhold til kulturel oplevelse, mad, mennesker, karaoke og meget andet. De er utroligt flinke og behjælpelige med alt, sushi kan du få som du ikke har smagt det før. Hytterne kan du ikke samligne med dem i Norge eller Sverige.

 

admini

Lukket for kommentarer.