Til yogaens hjemland

Til yogaens hjemland

Yogaens hjemland

Yogaen har spredt sig i hele den vestlige verden på samme måde som mindfulness og forskellige meditationstyper. Spredningen er der intet at sige til, da det alt sammen er for at blive sundere og mere afklarede mennesker. Man kan rejse hele verden rundt og møde forskellige yogakulturer og -retninger, eller man kan fordybe sig et sted og fokusere på dette. Derfor er det oplagt at undersøge, om noget af det kunne være noget for dig.

Tag afsted på indre rejse

Yogaen stammer oprindeligt fra Indien og er udledt af sanskrit til det engelske ”to yoke”, altså at sammenfatte noget. I yogaen er det kroppen og sindet, som man søger at binde bro igennem ved diverse øvelser og programmer, der kommer til udtryk ved forskellige fokuspunkter indenfor de respektive retninger. Egentlig kan man sagtens være af den oprindelige indiske skole og udføre sin praksis herhjemme i Danmark – der er rig mulighed for at finde forskellige typer yogaskoler herhjemme, hvis man kigger ordentligt. Det er heldigvis en global verden, og derfor kan vores kulturer lade sig inspirere af hinanden og finde ud af, hvad der giver mening hvor og hvorfor. Med yogaen virker der til at være en universel appel til alverdens typer af mennesker fra direktører til lærere og selvstændige til sygeplejersker. Grunden til dette er, at yogaen virker. I Indien kan du møde gamle guruer, der hele livet har beskæftiget sig med yogaen og måske endda selv har opfundet særlige øvelser indenfor deres skole. Yogaen er dog ikke kun forbeholdt Indien, men spredte sig hurtigt til resten af Asien og verden. Her har den fået lov at blomstre, og man kan med fordel undersøge tips til at finde de rigtige yogasteder for dig. Overalt omkring dig er der sikkert fitness-centre og lignende, der også tilbyder yogakurser. Det er et fint sted at starte og se, om det er noget man vil dyrke – og i så fald, om det primært er for motionen og roen, eller om man vil søge en særlig vej med det.

Where to go?

Det er der selvfølgelig intet svar på. Det ved man måske ikke engang selv, om end man har alle mulige forestillinger om, hvad man vil – ikke kun når det kommer til valg af rejse eller motionsform, men i hele livet. Det er derfor vigtigt at tænke over, hvad du vil, og hvad du ikke vil. Der er ikke noget, der er bedre end det andet. Når det kommer til dig selv, må du selv finde vejen, om det så bliver fra en yogamåtte i en idrætshal eller i et bjergomgivet kloster. Det vigtigste er, at du har dig selv med i det og virkelig giver rejsen en chance. Når du har valgt at give noget en chance, ved du jo godt, at det er forfærdeligt utilfredsstillende ikke at gå hele vejen med det og i stedet give op halvvejs fremme mod den målsætning eller ambition, du havde. Derfor kan du med fordel starte småt og derefter lettere finde ud af, hvad der passer helt perfekt til dig. Måske finder du frem til hjemlandet, måske har du brug for mere inspiration først. Mulighederne er her.

admini

Lukket for kommentarer.