Gode råd til en fantastisk Vietnam-rejse

Gode råd til en fantastisk Vietnam-rejse

Det er populært at tage på ferie i Vietnam. Både helt almindelig ferie, hvor landets historie og seværdigheder opleves samt backpackerrejse.

 

Et besøg i Vietnam er lærerigt og ekstremt spændende, hvis ikke kulturer som dennes er oplevet før. For den førstegangsrejsende til Vietnam er der bare at sige: glæd dig.

 

Du har sikkert allerede nu lavet de første 100 Google søgninger for at finde ud af, hvad der skal opleves, hvilke steder, der skal besøges og hvilke begivenheder, der kan danne dine nye minder i Vietnam. Derfor vil vi ikke fokusere på seværdigheder eller oplevelser i Vietnam – dem er der rigeligt af rundt omkring på internettet. I stedet vil vi fokusere på nogle hurtige og gode råd, der kan vise sig at være værdifulde for din rejse til Vietnam.

 

Vietnam er et stort land – det må du ikke glemme

 

Det er let at undervurdere, hvor stor Vietnam egentlig er. Generelt er der ret langt fra A til B i alle asiatiske lande – så sørg for at din rejse til Vietnam ikke pludselig bliver proppet og fortravlet, fordi du har undervurderet distancen – og dermed rejsetiden.

 

Læg en plan hjemmefra

 

Eftersom Vietnam er større end de fleste tror, sker fejlen ofte, hvor der skrives adskillige ting på bucketlisten. Og disse ting ligger ofte meget forskudt af hinanden. Derfor er det vigtigt at lave indledende research, så du ikke skal bruge for lang tid på at rejse fra nord til syd eller omvendt.

 

Vietnam er inddelt i 3 dele – nord, syd og den centrale del. Der er rigeligt at opleve i hver del, så forsøg at læg en god, solid, plan, der ikke indeholder alle steder.

 

Bliv god til at prutte om prisen

 

For turister i Vietnam er det en egenskab, der er helt nødvendig at beherske. Uanset hvilket marked du besøger, er de lokale verdensstjerner til at inflatere priser på varerne. Og dette er ikke blot på små markeder – næsten alle steder er det muligt at prutte om prisen. Øvelse gør mester.

 

Oplev kulturen – ikke den, der bliver solgt til dig

 

Det er desværre alt for ofte, at en rejse til Vietnam ender med at være en step-by-step tur, hvor de mest populære steder besøges. Derfor ender du ofte med en oplevelse, hvor de lokale ikke rigtig er blevet besøgt, men du i stedet “kun” har oplevet den kommercielle del af rejser til Vietnam.

 

Forsøg at læg en rute, der får dig ud til de lokale områder, hvor du virkelig kan mærke kulturen, smage den fabelagtige mad og se et helt anderledes liv, end du er vant til.

 

Lær at spise med pinde

 

Det er naturligvis selvsagt, når du rejser til – næsten – ethvert asiatisk land. Et redskab som spisepinde er et must. Så hvis du endnu ikke har lært dette, er det på tide.

 

Styr på dit udstyr

 

Dagsture er alfa og omega for ture i Vietnam. Du er typisk ude i rigtig mange timer, før du kan smide dig i sengen igen. Så sørg for at du har en god rygsæk til rejsen.

 

Her er det naturligvis vigtigt, at rygsækken kan holde til slid, forsøg på tyveri, have et godt og åndbart bæresystem og passe til dit behov.

admini

Lukket for kommentarer.